събота, 21 април 2012 г.

МОДНА КЪЩА "ЖЕНИ СТИЛ" С КОЛЕКЦИЯ "МЕЖДУ СВЕТОВЕТЕ"


Пролетно-лятна колекция на модна къща „Жени стил” излъчва елегантност и лека носталгична фриволност. Провокативната женственост е загатната от удивителни комбинации на силни ярки цветове и принтове върху материите в 40-те модела в колекцията. Наред с тях присъстват и пастелните земни цветове, които правят дрехите да изглеждат изтънчени и елегантни. Така акцентът върху облеклата е още по-силен. Изчистеният и семпъл стил, напомнящ за 20-те години на ХХ век, се преплита с типичните за 30-те и 40-те години вталени дрехи и романтичните разкроени облекла, напомнящи на стила на 50-те години, повлиян от поп-арт културата.
Като цяло силуетът на облеклата следва зимните тенденции, като някои от облеклата са полу-вталени или напълно прави. Друга тенденция са вталените линиите, които подчертават формите на тялото. Костюмът отново е в центъра на вниманието – елегантен и завършен – с възможности всяка отделна част да се разделя и комбинира в непринудени интерпретации. Саката са вталени с дължини около средата на ханша, а кройките им са разнообразни със срязвания в талията, плохи и чупки отпред и отзад, като по този начин се комбинират по няколко цвята и материи. Това дава възможност да се съчетават с различни къси прави или разкроени поли, рокли и панталони. Наред с класическите ревери се завръщат и големите яки и ревери, при които има възможност за вграждания.
При роклите разнообразието е голямо. Лека носталгична фриволност се забелязва при копринените рокли с „Н” образен силует и „V” образно деколте и ниска талия, стигаща до бедрата. При вталените рокли е подчертана талията чрез различни  срязвания и декорации. Върху роклите дамите могат да носят манта от ръчно тъкана сурова коприна, по които има ръчно зашити детайли от седефени пайети. Силуетът им е прав или леко втален.

Панталоните са предназначени за свободното време и се съчетават с блейзер, тениска, свободно падаща туника или риза. Кройките им са с удълбочено дъно и напомнят на шалварите, а късите панталони са хитът за сезона. Свободно падащите блузи и туники са изработени с разнообразни апликации на дантела и сатен. Дължините им са около началото на бедрата.
При официалните облекла най-актуални са късите рокли с разголени рамене и гръб. Талията е подчертана, а силуетът следва линиите на тялото. Основните цветове в колекцията са червено, жълто, зелено, екрю, бяло, черно и синьо. Моделите са изработени от лен, тафта, сурова коприна, шифон, трико, деним и дантела, а десените са от флорални мотиви и дюс.
Източник: © Модна къща „Жени стил”














Няма коментари:

Публикуване на коментар